REORGANISATIE VOOR HR-PROFESSIONALS

INTRO

Reorganiseren is een ingrijpend en soms lastig proces. Als HR-professional ben je vaak nauw betrokken bij dit proces. De ervaring leert dat een goede voorbereiding zich uitbetaalt. Een zorgvuldig proces helpt bij het creëren van draagvlak bij een eventuele personeelsvertegenwoordiging en draagt bij aan de acceptatie van de reorganisatie door zowel boventallige als niet-boventallige werknemers. Tot slot is een zorgvuldig proces ook belangrijk als het nodig blijkt bij UWV een ontslagvergunning aan te vragen. Hoe ziet een zorgvuldig proces eruit? Welke stappen moeten gezet worden? En in welke volgorde?

De training zorgt ervoor dat je het juridisch kader en proces in beeld hebt, en vooral dat je er in de praktijk mee uit de voeten kunt. In deze training geven we een overzicht van wet- en regelgeving, do’s & don’ts en vooral veel praktische tips.

Voorafgaand aan de training vragen wij je naar je doelen en verwachtingen, zodat we ervoor kunnen zorgen dat je er zoveel mogelijk uithaalt. Er is veel tijd en ruimte voor interactie en om eigen praktijkvoorbeelden en vragen te bespreken. Heb je een casus die je graag zou willen bespreken? Stuur die dan van tevoren toe! De ervaring leert dat de training ook een leuke manier is gelijkgestemden uit hetzelfde werkveld te ontmoeten, van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

 

Zeker weten of deze cursus is wat je zoekt? Mail gerust naar info@mllb.nl of bel ons even.

 

PROGRAMMA

  1. Voorbereiding reorganisatie
  2. Ontslagtoets UWV
  3. Ontslagvolgorde (afspiegelingsbeginsel)
  4. Medezeggenschap (OR en vakbond)
  5. Collectief ontslag
  6. Herplaatsing
  7. Beëindigen arbeidsovereenkomst (UWV en vaststellingsovereenkomst) en sociaal plan
  8. Concrete tips voor de praktijk

 

LOCATIE & DATA

De training vindt plaats bij Marble op ons kantoor bij SPACES Amstel in Amsterdam met 4 tot 10 deelnemers.

 

Wij organiseren deze training meerdere malen per jaar! Neem contact met ons op over de eerstvolgende data waarop de training plaatsvindt.

 

Uiteraard bieden we deze cursus ook graag incompany of op een andere locatie en/of datum aan. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

KOSTEN & AANMELDEN

De kosten voor deze cursus bij SPACES (inclusief locatie, drankjes & lunch) zijn EUR 500 ex btw per persoon. Neem je iemand mee, bijvoorbeeld een collega, dan krijgen jullie allebei EUR 100 korting en betaal je per persoon EUR 400 ex btw.

 

Wil je je graag aanmelden? Mail info@mllb.nl en wij sturen je snel een bevestiging.