MEDIATION VOOR HR-PROFESSIONAL

INTRO

Zoveel mensen, zoveel meningen. Op de werkvloer ontstaan daardoor regelmatig conflicten. Tussen leidinggevenden en werknemers, bijvoorbeeld na een slechte beoordeling of bij een moeilijk re-integratietraject. Maar ook tussen medewerkers onderling. Als HR-professional ben je dan vaak het eerste aanspreekpunt. Als partijen ondanks jouw inzet niet tot oplossing van een conflict komen, kan mediation een goede volgende stap zijn. Maar wat is mediation nu precies en wanneer zet je het in? Kan de werkgever of de werknemer een verzoek tot mediation weigeren? Welke rol speelt mediation bij ontslag/dossieropbouw? En hoe je je op een mediation voorbereiden?

De training zorgt ervoor dat je het juridisch kader en proces in beeld hebt, je mediationvaardigheden ontwikkelt en vooral dat je daardoor in de praktijk het beste resultaat met een mediation bereikt.

 

Voorafgaand aan de training vragen wij je naar je doelen en verwachtingen, zodat we ervoor kunnen zorgen dat je er zoveel mogelijk uithaalt. Er is veel tijd en ruimte voor interactie en om eigen praktijkvoorbeelden en vragen te bespreken. Heb je een casus die je graag zou willen bespreken? Stuur die dan van tevoren toe! De ervaring leert dat de training ook een leuke manier is gelijkgestemden uit hetzelfde werkveld te ontmoeten, van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

 

Zeker weten of deze cursus is wat je zoekt? Mail gerust naar info@mllb.nl of bel ons even.

 

PROGRAMMA

  1. Wat is mediation? Aan bod komen onder andere de belangrijkste kenmerken: vertrouwelijkheid, onpartijdigheid en vrijwilligheid
  2. Waarom en wanneer mediation?
  3. Wat is de rol van leidinggevende en/of HR?
  4. Mediation en arbeidsongeschiktheid
  5. Mediation en ontslag
  6. Actuele rechtspraak

 

LOCATIE & DATA

De training vindt plaats bij Marble op ons kantoor bij SPACES Amstel in Amsterdam met 4 tot 10 deelnemers.

 

Wij organiseren deze training meerdere malen per jaar! Neem contact met ons op over de eerstvolgende data waarop de training plaatsvindt.

 

Uiteraard bieden we deze cursus ook graag incompany of op een andere locatie en/of datum aan. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

KOSTEN & AANMELDEN

De kosten voor deze cursus bij SPACES (inclusief locatie, drankjes & lunch) zijn EUR 500 ex btw per persoon. Neem je iemand mee, bijvoorbeeld een collega, dan krijgen jullie allebei EUR 100 korting en betaal je per persoon EUR 400 ex btw.

 

Wil je je graag aanmelden? Mail info@mllb.nl en wij sturen je snel een bevestiging.