ARBEIDSRECHT VOOR LEIDINGGEVENDEN EN HR-PROFESSIONALS

INTRO

Als HR-professional ben je vaak het eerste aanspreekpunt voor arbeidsrechtelijke vragen en ook als leidinggevende loop je vaak tegen juridische problemen met medewerkers aan. Hoe kun je het beste afspraken maken bij de start van het dienstverband? Wat doe je als iemand niet functioneert zoals wordt verwacht? Hoe kun je een arbeidsovereenkomst beëindigen en wat moet je allemaal doen als een medewerker ziek wordt? Deze training zorgt ervoor dat je het juridisch kader in beeld hebt, maar vooral dat je er op dagelijkse basis mee kunt werken. Je krijgt van ons een praktisch naslagwerk mee met handige stappenplannen en checklists.

 

Voorafgaand aan de training vragen wij je naar je doelen en verwachtingen, zodat we ervoor kunnen zorgen dat je er zoveel mogelijk uithaalt. Er is veel tijd en ruimte voor interactie en om eigen praktijkvoorbeelden en vragen te bespreken. Heb je een casus die je graag zou willen bespreken? Stuur die dan van tevoren toe! De ervaring leert dat de training ook een leuke manier is gelijkgestemden uit hetzelfde werkveld te ontmoeten, van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

 

Zeker weten of deze cursus is wat je zoekt? Mail gerust naar info@mllb.nl of bel ons even.

 

PROGRAMMA

   1. De (start van de) arbeidsovereenkomst (bepaalde tijd vs onbepaalde tijd, arbeidsvoorwaarden, bijzondere bepalingen, zoals het concurrentiebeding)
   2. Tijdens de arbeidsovereenkomst (interne procedures, disciplinaire maatregelen, performance management)
   3. Beëindiging van de arbeidsovereenkomst (drie manieren arbeidsovereenkomsten te beëindigen, gronden voor opzegging, ontslagvergoeding)
   4. Flexibele krachten (uitzendkrachten, oproepcontracten, opdrachtovereenkomsten)
   5. Ziekte (rol van de bedrijfsarts en UWV, loondoorbetaling, re-integratie, conflict & ontslag)

 

Indien gewenst kunnen we hier onderwerpen aan toevoegen, zoals actualiteiten en medezeggenschap.

 

LOCATIE & DATA

De training vindt plaats bij Marble op ons kantoor bij SPACES Amstel in Amsterdam met 4 tot 10 deelnemers.

 

Wij organiseren deze training meerdere malen per jaar! Neem contact met ons op over de eerstvolgende data waarop de training plaatsvindt.

 

Uiteraard bieden we deze cursus ook graag incompany of op een andere locatie en/of datum aan. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

KOSTEN & AANMELDEN

De kosten voor deze cursus bij SPACES (inclusief locatie, drankjes & lunch) zijn EUR 500 ex btw per persoon. Neem je iemand mee, bijvoorbeeld een collega, dan krijgen jullie allebei EUR 100 korting en betaal je per persoon EUR 400 ex btw.

 

Wil je je graag aanmelden? Mail info@mllb.nl en wij sturen je snel een bevestiging.